K-Beauty. Tot ce trebuie sa stii despre cosmeticele coreene

1 comentarii

În ultimii ani toată lumea a început brusc să vorbească despre produsele cosmetice coreene. Curățare dublă, cele mai bune creme cc, seruri grozave, patch-uri pentru ochi, 10 pași de îngrijire a tenului - produse în ambalaj frumoas cu urși panda și personaje anime. 

Care este totuși principalul secret al acestei noi filozofii a frumuseții?

Una din obsesiile în frumusețe ale unei femei coreene este îngrijirea fanatică a tenului. Curățare obligatorie în două etape, prezența serului exfoliant și concentrat pe raftul din baie. Pielea nu trebuie să aibă pori, trebuie să fie curată și netedă, ca o „sticla transparentă”. Acesta este scopul tuturor procedurilor utilizate in Coreea. Și dacă în vest și mai ales în estul Europei industria de machiaj este înfloritoare (ceea ce ascunde imperfecțiunile pielii), în Coreea, machiajul nu este atât de relevant, important fiind pielea netedă, îngrijită și strălucitoare. Și, desigur, fără bronzare. Pielea albă impecabilă este standardul de frumusețe coreean.             

Femeile coreene folosesc cosmetice în mod regulat și nu se așteaptă la rezultate imediate. De exemplu, aplică cremă de protecție solară 30+ și cremă hidratantă cu mult înainte de apariția primelor riduri și pete de vârstă, pentru ca ulterior să nu le acopere cu fond de ten. Cu alte cuvinte, ele sunt mai preocupate de prevenirea problemelor pielii decât de eliminarea ulterioară a acestora.

Astăzi, Coreea de Sud produce un număr mare de produse cu texturi diferite (balsamuri, seruri, fiole, spray-uri) pentru toate tipurile de piele (uscată, grasă, sensibilă, cu acnee).

Cosmetologii sud-coreeni au inventat cremele BB, bureții cushion, plasturii pentru ochi și buze sau măștile din țesătură, care sunt utilizate de femeile din întreaga lume de peste 10 ani.

Femeile coreene au cerințe mari, motiv pentru care mărcile trebuie să folosească în mod constant tehnologii inovatoare. Pentru a-și menține poziția pe piață, sunt obligați să acorde o mare atenție evoluțiilor științifice - există mai multe centre mari de cercetare în țară care concurează între ele. 

E corect să spunem că produsele cosmetice coreene sunt mai bune decât cele occidentale? Nu e neapărat. Lideri recunoscuți precum La Prairie, Valmont sau Filorga, au o lungă istorie în crearea de produse anti-age. Dar prețurile pentru produsele cosmetice coreene sunt mult mai mici, prin urmare, produsele sunt mai accesibile. De exemplu, puteți găsi o mască de față pentru doar un dolar și veți obține o hidratare excelentă.

Mai mult, varietatea de produse este impresionantă. Puteți alege o linie personalizată de îngrijire care va rezolva problemele sau puteți găsi cu ușurință produse fără parfumuri, produse chimice și parabeni printre produsele cosmetice coreene.

CARE SUNT CARACTERISTICILE COSMETICELOR COREENE?

Majoritatea coreenilor au pielea sensibilă, astfel încât companiile fac cercetări, iau recenzii și feedback și utilizează cele mai eficiente și mai blânde ingrediente. Pe multe produse coreene scrie „înalbire”, dar de fapt este „strălucire”. Produsele sunt sigure pentru toate culorile tenului și nu conțin acizi activi de înalbire.

Faimoasa metodă coreeană de îngrijire a tenului în 10 pași nu necesită 10 produse diferite simultan (veți avea nevoie de aproximativ 4-6). Cheia pentru curățarea feței este alegerea produselor potrivite și aplicarea lor în ordinea corectă. Cu toții avem pielea diferită și nu există o metodă de îngrijire sau tratament unică. De obicei, femeile coreene aplică mai întâi un balsam sau ulei pentru a îndepărta machiajul și apoi aplică o spumă sau o cremă pentru a îndepărta impuritățile sau celulele moarte.

Amatorii de produse cosmetice coreene le apreciază și pentru ingredientele sale neobișnuite - alge, venin de albine sau celebrul mucus de melc - mucina. Este dovedit clinic că prezența mucinei melcului în produse cosmetice încetinește îmbătrânirea pielii. Ce îl face unic? Mucina este bogată în colagen, elastină, chitosan, acid glicolic, precum și vitaminele A, B6, B12, C, E. Toate aceste componente vindecă perfect pielea. Mucusul de melc inițiază stimularea activă a fibroblastelor și întinerește pielea la nivel celular, încetinind procesul de îmbătrânire. Cum se obține? Este foarte simplu - mucusul este colectat după ce melcii sunt în mișcare, care astfel își protejează corpul delicat de diferite tipuri de daune sau stres (care pot fi create artificial). Dar nu vă faceți griji: melcii cosmetici sunt de obicei păstrați în condiții excelente, bine hrăniți și nu sunt deranjați în mod deosebit. În saloanele spa coreene sunt chiar populare procedurile în timpul cărora melcii sunt așezați pe față și ei înșiși se deplasează de-a lungul acesteia în orice direcție. 

Cele mai întrebate produse în sortimentul de cosmetice coreene:

- mască facială din țesătură de bumbac;

- serum de față;

- gel peeling;

- esențe.   


1 comentarii


  • DannyBex

    BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

    Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange to reduce the handling fee. Don’t miss the most important opportunity in life

    https://hi.switchy.io/5dyf


Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.